Konnevesi, nyt kutsuu mua Konnevesi

Submitted by TemeK1 on Sun, 30/04/2017 - 21:35

Kaikkien aikojen Kesä 2017 edessä Konneveden Siikakoskella, Jyväskylän yliopiston omistamalla Konneveden tutkimusasemalla. Viime kerrasta näissä kauniissa Keski-Suomen järvimaisemissa onkin jo muutama vuosi vierähtänyt. Siikakoskella se Kekkonenkin aikoinaan oli kalastamassa. Kekkosen harrastustoimintaan ei tosin liity oma työnkuvani (ainakaan pääasiassa, ehkä vapaa-ajalla joissain määrin :) vaan tutkimusaseman kautta aikojen perinteikkäimpään tutkimuskohteeseen ja -lajiin, eli metsämyyrään (Myodes glareolus), jota Konnevedellä on tutkittu aina aseman perustamisvuodesta 1983 tähän päivään saakka. Tarinoiden mukaan tätä pientä ja vaarallista jyrsijää itseasiassa tutkittiin samoissa maisemissa jo ennen tutkimusaseman perustustenkaan pystyttämistä, vähän eksoottisemmissa majoitusolosuhteissa tosin. Majoituspaikkoina tutkijoilla toimi tuolloin pieni asuntovaunu, siinä samassa paikassa missä asema on tänä päivänä, mutta siitä nyt on jo aikaa.

Ensin olisi tarkoitus heittää mutka kotiseudulle Oulaisiin vappupäiväksi maistelemaan vähän simaa ja munkkeja, sekä vaihtamaan kesäkumit alle ranskalaiseen laatuautooni. Vähän kyllä huolestuttaa, että onkohan se liian aikaista, kun luntakin on sadellut pitkin viikkoa ainakin täällä Oulussa. Uhka vai mahdollisuus, se jää nähtäväksi.

2. toukokuuta on matkustuspäivä Konnevedelle, asettuminen huoneistoon, ja viimeistään keskiviikkona ruvetaankin jo katsomaan, että mikä on täsmälleen homman nimi.

Blogiin olisi tarkoitus kirjoitella passiivisen epäsäännöllisesti tarinoita Konneveden kesältä 2017. Tarinoiden viihdearvoa ei taata. Pidätän myöskin oikeuden olla kertomatta kaikista arkaluontoisimpia yksityiskohtia. Luonnollisestikaan aivan kaikesta ei edes saa kertoa.

Lisäksi blogia olisi tarkoitus höystää kuvilla, sillä kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Laitetaan nyt yksi jo tässä vaiheessa.

Myyrä

Enemmän kuvia todennäköisesti tulee kuitenkin Pilveen (eikös kaikkea säilytetä nykyään pilvessä, perustin ihan oman tätä varten, ettei NSA vakoilisi Googlen kanssa ihan kaikkea, ja sitten vielä linkitän sen tähän varmuuden vuoksi aivan julkisesti). Hyvä se on.

Viime visiittini jälkeen (vuonna 2014) muuten perustettiin Etelä-Konneveden kansallispuistokin.

Lyhyestä virsi kaunis tällä kertaa.