TemeK1's blog

"Montako ruutua sulla on eristyssellissä?"

Submitted by TemeK1 on Mon, 13/03/2017 - 20:28

Tasan yksi. Ei käynyt edes mielessä, että paatuneet väkivaltarikolliset mukamas tarvitsisivat enemmän tilaa käyskentelyyn... eiväthän he sitä paitsi edes vietä eristyksissä kuin hädin tuskin päivän tai pari. Tai loppuelämän, jos lakimies saa vietyä lupa-anomusprosessin läpi.

No mihin sä vessan sitten mahdutat?

Öö, minkä vessan, mun eristyssellissä on katto, seinät, lattia ja vahvistettu ovi. Suosin yksinkertaisia ja puhtaita arkkitehtuurisia ratkaisuja. Kaikki muu on turhaa paitsi rahan ja neliömetrien säästö.

Dan Simmonsin Hyperion

Submitted by TemeK1 on Sat, 11/03/2017 - 23:28

Olen viime aikoina kovasti kiintynyt amerikkalaisen Dan Simmonsin tuotantoon. Hänen epäilemättä tunnetuin teoksensa / kirjasarjansa on pehmeää tieteisfiktiota ja avaruusoopperaa edustava Hyperion Cantos. Sarjan ensimmäinen osa, Hyperion, ilmestyi jo herran vuonna 1989 (loput kolme osaa 90-luvulla). Se sai tunnustuksena muun muassa fantasia- ja scifi-kirjoille vuosittain jaettavan arvostetun Hugo-palkinnon. Ystäväni tarjoutui lainaamaan minulle tämän kirjan, onnekseni tartuin ehdotukseen kiinni. Vähemmän scifiä lukeneena en kylläkään oikein tiennyt mitä odottaa.

Rohkaistuin, Innostuin, Kirjoitin...

Submitted by TemeK1 on Sat, 11/03/2017 - 22:24

No joo. Yritin mukamas jotenkin nerokkaasti otsikoida tämän ensimmäisen blogikirjoitukseni, tiedä sitten josko siinä onnistuin. Kertokaa te. Otin mallia eräästä konsulttipalvelusta, jonka tehtävä oli halvan näppärästi (vain 3k € / sana) kirkastaa ajattelua kolmessa kunnassamme, Lempäälässä, Hyrynsalmella ja Savitaipaleella. Tulivat, Rahastivat, Lähtivät. Ei se joka pyytää... vaan se joka maksaa.

Tämän olisi tarkoitus olla jonkinlainen avauspostaus "blogiini", jonne kirjoitan aina sille päälle sattuessani. Todennäköisesti hyvin harvoin.